24 dec. 2012

Dugges Easy Christmas - En slö Jul?

Dugges är ett Ale- och Porterbryggeri som man finner i Landvetter, Göteborg. Sitt namn har bryggeriet fått av ägaren vars smeknamn är Dugge.

Easy Christmas är ett bärnstensbrunt ale, ölet är svagt grumligt på grund av att det är ofiltrerat. Det bildar ett medel-långt skum.

Tydliga dofter som kan märkas är järn, nygräddat bröd, sirap, jullimpa  malt, vått ylle. Alla de här dofterna backas upp av en touch aprikos.

Smaken är ganska komplex och ölet kan beskrivas som medelfylligt, örtigt och aningen pepprigt. Det finns en väldigt svag ton av pepparkaka och aprikosmarmelad som snabbt försvinner och ölet blir väldigt skarpt och stickigt. Det smakar mest bränd malt med inslag av järn. Smaken kan inte på något sätt beskrivas som behaglig. Dugges får dock ett plus i kanten för den fina etiketten.

Detta var ett obehagligt julöl. Antar nog att det har slöats på bryggeriet när man har ideat fram den här produkten. Jag hoppas verkligen att bryggmästaren har haft hjärnan på semester, om så inte är fallet föreslår jag att han byter jobb. Ingenting juligt med ölet och smaken var väldigt bedrövlig. En svag 1,5/5

Inköpsställe: Systembolaget
Pris: 18,10 SEK (ca. 2€)
Typ: Seasonal Ale
Alc. vol: 4,2%
EBU: ?

Inga kommentarer: