29 sep. 2011

Bishops Finger - There's always time to squeeze in a Bishops Finger



Shepherd Neame stoltserar med att vara Stor-Britaniens äldsta bryggeri. Bryggeriet är grundat 1698 och ligger i Faversham i Kent. Deras mest kända produkter som nått våra breddgrader är Spitfire och dagens test-öl Bishops Finger.

Bishops Finger är en traditionell Kentish Ale som av någon underlig orsak är väldigt populär i Sverige. Till färgen är den nötigt brun som så många ale. Då man lätt sniffar på ölet hittar man överraskande nötiga toner som flyter ihop med någonting som värkar aningen bärigt och maltigt. Det här skall bli ytterst intressant att smaka på...
Då man fuktar strupen med detta Ale känner man en beska som högst antagligen härstammar från en kraftigt rostad malt, det smakar helt enkelt aningen bränt. Den är som traditionell engelsk ale också aningen bitter. Men bitterheten går lika raskt, som en kronhjort som springer över en livligt trafikerad väg, över till att vara behagligt brödig med fruktiga toner. Ölet är väldigt komplext och man kan också känna igen citrus och kaffe i smakerna. Ölet kan lätt rekomenderas till en rostbiffsmacka med lite pepparrot. Inte den godaste Alen jag druckit men det är absolut inget fel på den heller, så 3,5/5 kan väl anses som rättvist?

Pris: 2,40 - 3,99€
Inköpsställe: Kesko/ Viking Line
Typ: Kentish Ale
Alc.Vol: 5,4%
EBU: 31
Var gjordes testet: M/S Mariella

Inga kommentarer: