Här är det maltigt värre. Detta kommer att bli en ölälskares kärleksförklaring till den gudomliga maltdrycken. Jag kommer att testa olika Öl och ge min synpunkt på dem.
15 mars 2012
Samuel Smith Oatmeal Stout
Samuel Smith ligger i Tadcaster i Yorkshire och är Yorkshires äldsta bryggeri och är grundat redan 1758. Bryggeriets alla öl är vegan vänliga och de mest kända produkterna är Oatmeal Stout och Old Brewery Bitter.
Oatmeal stout bryggs med en tillsats av havremalt. I början gjorde man detta för att tillverka näringsrika öl. Oatmeal stouten var väldigt populär på grund av att den var aningen sötare och mindre bitter än den vanliga stouten. Produktionen tog dock slut under första världskriget. Så sent som 1980 började Samuel Smith producera sin Oatmeal Stout igen. Till sin färg är den kraftigt mörk brun, nästan helt svart, opak. Den bildar ett livskraftigt, tätt skum. Då man doftar på ölet hittar man fina toner av maltbröd, honung, havreflarn, cola och plommon. Då man dricker ölet märker man att det är väldigt lent med en liten bäraktig syra. Man känner igen en söt sirapig smak som är väldigt fräsh som sedan går över i en knäckig och örtig sensation. I eftersmaken hittar man subtila toner av kaffe och kakao.
Ölet skulle passa perfekt med fisk på maltbröd, havre flingor med bär/torkad frukt eller en smulpaj. Perfekt med en Stout så här till St.Patricks Day 4/5
Inköpsställe: Alko
Pris: 3,92€
Typ: Oatmeal Stout
Alc.Vol: 5%
EBU: 36
Var gjordes testet: Hemma på Klinten
Etiketter:
England
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar