7 feb. 2011

The Argentinian Sun



Man kan säga att intresse nivån sköt i höjder då man fick höra att man skulle få testa Quilmes. Quilmes är nämligen det mest populära ölet i Argentina, alla dricker det och alla gillar det, ungefär som Koff och Karhu hemma i Finland. Kapsylen flög av och provsmakningsglaset fylldes. Det första man ser komma ut ur den enkla men stiliga flaskan är ett öl som är lätt gyllene med ett kort men löddrigt skum.
I dofternas underbara värld känner man svaga blommiga och örtiga toner men det doftar faktist mest helt vanlig standard öl. Då var det dags att fukta läpparna med Latin-Amerikas stolthet. Det första man märker är att det är mycket mer smak än i dom för nästan alla välbekanta mexikanska konkurrenterna Sol och Corona. Detta betyder dock automatiskt inte att det smakar mycket... Man hittar lite rostade malt toner och ölet är aningen gräddigt med en ganska låg syra. Det är friskt med bubblor vilket gör ölet till en bra törst-släckare. Kan rekomenderas till en solig dag på stranden eller till en bastu kväll som ett ordentligt hävar-öl. Man kan nämligen lätt dricka en 8-10 stycken. Alltså ett ultimat gör mig full öl (Det klarar ölet bra eftersom alkoholhalten ligger på 4,9%), enda nackdelen är ju förstås priset på 2,13€.

Argentina är känt för sina viner och jag skulle nästan rekomendera att man håller sig till landets vin utbud. Ölet får 2/5 med motiveringen att det smakade lite för lite och erbjöd ingen WOW! upplevelse, det var helt enkelt lite för tråkigt.

Inköpsställe: Alko
Pris: 2,13€
Typ: Internationell Lager
Alc.Vol: 4,9%
EBU: 10
Var gjordes testet: Högskolan på Åland

2 kommentarer:

Tommix sa...

Jag drack en hel del Quilmes i Argentina. Helt ok öl, kanske lite intetsägande, men för det pris som det säljs för i Argentina klagar man inte.

Unknown sa...

Priset i Finland är tyvärr lite väl högt för det här ölet. Visst är det helt ok, men inget mer än det